Thursday, May 3, 2007

sporTime

Vine vara...bine-mi pare...cantarul a luat ampluare(na ca rimeaza) dupa Craciun, Paste, 1 mai si alte festinuri culinare tipic romanesti, iar noi, studentele la jurnalistica, si nu numai, trebuie sa luam atitudine in aceasta privinta. Daca fabuloasa dieta pe care a prezentat-o colega mea Maria nu a dat rezultatele scontate( cu toate ca maria si aparitia ei mult.....dar mult....mai slaba ne indeamna sa credem contrariul) trebuie sa ne gandim si la o a doua varianta. Dar, in cazul acesta nu vorbesc despre o noua cura de slabire minune, ci despre ceva de care fugim cu toate (desi nu slabim)...SPORTUL.
Ce trebuie sa facem ? Mai intai sa ne gandim la o activitate distrugatoare de calorii care sa ne faca placere. Avem de ales intre :
- traditionalul jogging. Din pacate la noi in Romania nu are o traditie asa mare. Iar in Iasi inafara de parcul Copou si stadion nu vad unde am putea sa alergam. Daca stiti voi astept propuneri...iar pe de alta parte v-as sugera sa alergati impreuna cu cineva pt o siguranta cat mai mare(de minune ar fi cu iubitul sau o alta prezenta masculina).
- dansul. Fie ca optam pentru dans de societate, r&b sau chiar dansuri populare este o modalitate eficienta de a ne desavarsi atat tinuta cat si de a petrece timpul intr-un mod foarte placul. Dar ar trebui de aceata data putin mai multa daruire decat pierderea kilogramelor in plus...
- pilates.Ce este programul Winsor Pilates ? aceste exercitii pe langa faptul ca sunt la moda si exista si foarte mute sali de sport care le au in program nu necesita atat de mult efort precum fitness-ul. Sunt usor de efectuat si au rezultate uimitoare. Dupa doua saptamani de exercitiu timp de 20 minute pe zi rezultatele sunt observate de toti cei din jur.
Pilates nu pune accent pe cantitate, ci pe calitate. Nu e nevoie sa iti dai sufletul in aceste 10 minute, ci sa ai grija sa executi corect exercitiile! Si ca sa le executi corect este necesara o tehnica de respirare perfecta .
- Tae bo( nu tai bo) este actualmente cel mai in voga program de slabit si intretinere a formei fizice. De fapt este o combinatie indrazneata de karate, Tae Kwan Do, box, balet si dans hip-hop, dezvoltata in anii '80 de un anume Billy Blanks. Cel mai important este ca ritmul alert, efectuarea exercitiilor pe muzica hip hop sau R&B, mai degraba relaxeaza decat oboseste. Asa ca dansam, boxam si fara sa ne dam seama slabim foarte mult( este demonstrat).
Oricare ar fi metoda care o vom alege, important este sa facem ceva pentru noi insine, sa ne inducem faptul ca ne ocupam de felul cum aratam si ca ne apreciem noi inainte de altii.

No comments: