Thursday, May 17, 2007

Alte cateva sfaturi...

Memorie mai buna...
Dupa o anumita varsta memoria noastra incepe sa dea rateuri, fiind din ce in ce mai greu sa invatam cursuri complicate si sa retinem tot felul de scheme complexe (vezi tehnici mediatice).
Pana acum se credea ca acest lucru este ireversibil, ca neuronii nu se pot divide. Ei bine, apar din ce in ce mai multe studii care arata ca acest lucru e fals: exista anumite zone din creier in care neuronii se pot inmulti. Asa ca medicii recomanda practicarea sportului (de orice fel...) in mod regulat. Aceasta duce nu numai la o sanatate mai buna dar si la o memorie de elefant. Asa ca... ce mai asteptati?

Cat mai putine antibiotice
Contrar aparentelor, cu cat iei mai multe antibiotice cu atat va fi mai rau pentru tine. Chiar daca ele au schimbat dramatic cursul medicinei secolului XX, antibioticele sunt niste medicamente care luate fara rost, pot deveni periculoase sanatatii. Conform ultimelor studii in materie s- a constatat o legatura intre consumul exagerat de antibiotice si incidenta cancerului de san. Savantii nu sunt inca siguri daca antibioticele sunt de vina pentru acest fapt. Cert este ca folosirea lor in exces favorizeaza aparitia unei flore bacteriene multirezistente la tratament, care, la randul ei, poate fi fatala. Asa ca ganditi-va de doua ori inainte sa luati antibiotice...

No comments: