Thursday, May 17, 2007

Machiaj cu stil...

Din ce in ce mai multe tinere au uitat ce inseamna... Se incapataneaza sa isi ascunda tineretea, nu stiu sau nu au aflat ca fardurile sunt menite sa le puna in evidenta frumusetea si sa isi acopere defectele, insa ele nu trebuie sa devina masca de fiecare zi.
Le place excentricitatea, hainele cat mai tipatoare, machiajul cat mai strident si asta pentru ca fetele din ziua de azi vor sa atraga atentia cu orice pret, sa iasa in evidenta si sa para altceva decat ceea ce sunt. E varsta cand isi doresc sa ajunga mai repede la maturitate si aceasta se vede prin imaginea pe care sunt dornice sa o afiseze zi de zi, la scoala sau in timpul liber (fara nici o diferenta) si de multe ori, in dezacordul celor din jur.

Fardurile in exces imbatranesc...
Ceea ce nu au aflat ele insa este tocmai ca excesele din tinerete isi pun amprenta pe chipul tau tocmai cand iti e lumea mai draga si atunci vor aparea si regretele, insa va fi prea tarziu. Pentru unele dintre aceste fete machiajul cool este acela de "tencuire a fetei". Din pacate acest tip de machiaj imbatraneste chiar si cel mai frumos chip si chiar pot spune ca il urateste.

Sfaturile mele...
Dupa parerea mea cel mai ingrijorator fapt este ca operatiunea numita "demachiere" nu intra in ritualul zilnic de frumusete. Cunosc multe fete care nu se demachiaza, probabil pentru a evita sa isi vada defectele... Trbuie insa stiut ca acneea nu se acopera cu fond de ten, ci se trateaza, iar machiajul in exces imbatraneste. Pentru a fi la moda in sezonul cald si in speranta ca ati invatat ceva din toata treaba aceasta, eu va propun un machiaj natural, care poate fi adoptat in orice situatie, fie ca esti la scoala, fie la petreceri. Aceasta pentru ca machiajul natural si discret inseamna stil.

Pasii unui machiaj reusit...
  1. Inainte de orice machiaj, este nevoie de o baza: tenul trebuie sa fie curat si hidratat. Se aplica lotiuni si creme hidratante, cu vitaminele C si E pentru a hrani tenul, evident specifice fiecarui tip de ten. Pentru vara eu va recomand cu caldura o crema iluminatoare care, dupa cum spune si numele, confera luminozitate tenului.
  2. Cremele colorante tin de obicei locul fondului de ten. Daca ai ten gras, foloseste putina pudra pulbere pentru a limita excesul de sebum. Opteza pentru variantele translucide.
  3. Neaparat sprancenele trebuie pensate si curatate pentru a lumina privirea si pentru a pune in evidenta ochii. Si aici va recomand consultarea unui specialist in vederea obtinerii formei optime pentru forma fetei tale.
  4. Ochii vor fi fardati cu nuante de alb (cui ii sta) sau bej. Foloseste farduri mate pentru zi si sidefate pentru seara (in cazul in care iti plac, eu am renuntat de mult de ele).
  5. Un creion corector e mai mult decat necesar (mai ales dupa sesiune), el acopera si vindeca micile imperfectiuni ale tenului, ce apar des vara. Alege un corector cu proprietati dezinfectante si antiinflamatoare.
  6. Daca ai gene dese si negre, foloseste un rimel incolor, e ideal si pentru definirea sprancenelor. Pentru un aspect natural renunta la conturul negru, mult prea dur pentru majoritatea. Rimelarea genelor, fara a le incarca prea mult, contureaza perfect ochii.
  7. Fardul de obraz e preferatul meu, indiferent de momentul zilei. E clar ca peste zi e preferabil sa folosesti un fard in nuante de roz sau piersica, iar seara unul ceva mai inchis, lucios chiar. Zambeste si aplica fard pe pometi, estompand usor.
  8. Nu uita de buze! Ingrijiti-le cu un balsam colorat si stralucitor sau cu un luciu de buze cu sclipici. Pentru un plus de volum, aplica luciul stralucitor pe mijlocul buzelor.
  9. Seara, obligatoriu, demachiaza-te, astfel porii vor fi curati si tenul sanatos.

Bafta!

No comments: